لوله و اتصالات ساختمان

معرفی لوله و اتصالات ساختمانی ایران

معرفی لوله و اتصالات ساختمانی ایران

وبلاگی در جهت معرفی نکات لوله کشی و معرفی تجهیزات لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان و معرفی برندهای معروف موجود در بازار ایران است.

لوله مانیسمان چیست و انواع و کاربرد آن 

 

 

لوله مانسیمان که به آن لوله بدون درز یا بدون شکاف هم می‌گویند. در این محتوا می‌خواهیم راجع به تاریخچه لوله مانسیمان صحبت کنیم؛ و همچنین لوله مانسیمان را معرفی کنیم و همچنین به کاربرد این لوله می‌پردازیم؛ و در انتها به تفاوت این لوله با لوله‌های صنعتی دیگر می‌پردازیم.

تاریخچه لوله مانیسمان
لوله مانیسمان نخستین بار به‌وسیله برادران مانیسمان ابداع گردید و دلیل اینکه نام این برادران بر روی این وسیله گذاشته شد، نیز همین موضوع می‌باشد. در بین لوله‌ها در بازار لوله‌های بی‌درز نوعی از لوله‌های پراستفاده و اساسی در کارهای مختلف محسوب می‌گردند. این لوله‌ها شیوه طراحی و ساختاری خاصی دارند و به همین سبب و به خاطر عدم درز در آن‌ها، در مشاغل و کارهایی که از حساسیت ویژه‌ای برخوردارند، به کار می‌آیند.
در صنعت، انواع متنوعی از لوله‌ها ازجمله؛ لوله‌های فولادی، لوله‌های ضدزنگ، لوله آلیاژ و لوله بویلر موجود هستند. لوله مانسیمان که به آن لوله بدون درز می‌گویند لوله‌ای است که شیوه ساخت آن به‌گونه‌ای است که ساختاری متعادل و فاقد درز دارد و هیچ‌گونه جوشکاری و جوشی روی سطح آن انجام نشده است.
این لوله‌ها به دلیل یکدست بودن و فاقد درز بودنشان در مقایسه با دیگر لوله‌ها مستحکم‌تر می‌باشند و قیمتی گران‌تر از دیگر لوله‌ها دارند؛ و کاربردهای مختلف این لوله‌ها در دسته‌های متفاوت موجود می‌باشد.
معرفی لوله مانیسمان
لوله‌ها ابزاری می‌باشند که جهت جابجا کردن مایعات، تولید مخزن تحت‌فشار، صنایع نظامی و سایر کاربردهای وسیع از آن‌ها بهره برده می‌شود. لوله در زبان غیرفارسی به پایپ و تیوب نام‌گذاری می‌شود. و ازلحاظ شکل هر دو لغت به معنای لوله هستند اما ازنظر استفاده و مکان مورد کاربرد مختلف می‌باشند.
پایپ درواقع به لوله‌هایی می‌گویند که عهده‌دار جابجایی سیالات از مکانی به مکان دیگر و در فاصله‌های تقریباً دور هستند. ولی تیوب به لوله‌هایی می‌گویند که مسئولیت گردش سیال در درون یک سیستم یا ماشین را بر عهده‌دارد. لوله‌ها از جوانب مختلف ازجمله، نوع، کاربرد و عملیات تولید طبقه‌بندی می‌شوند.
ازلحاظ نوع به دو گونه عمده فلزی و غیرفلزی تفکیک‌شده‌اند. ازجمله لوله‌های فلزی که بسیار استفاده می‌شوند می‌توان به لوله‌های فولادی، چدنی، مسی، آلومینیومی، لوله مانیسمان و سربی اشاره کرد. همچنین لوله‌های غیرفلزی نیز به لوله‌های پلیمری، شیشه‌ای، بتنی و سفالی اشاره داشت. عملیات تولید لوله‌ها با توجه به جنس آن‌ها فرق می‌کند. به‌صورت نمونه می‌توان گفت که لوله‌های پلیمری به‌طورمعمول به شیوه اکستروژن پلیمری و تزریق پلاستیک، لوله‌های سفالی بتنی به شیوه قالب‌گیری، لوله‌های شیشه‌ای به شیوه شیشه مذاب و لوله‌های فلزی اغلب به شیوه اکستروژن ساخته می‌شوند.

کاربرد لوله‌های مانیسمان
لوله‌های مانسیمان شامل استفاده‌های خاص و وسیعی هستند که اساسی‌ترین آن‌ها عبارت است از؛
1.    این نوع لوله برای خطوط فشارقوی کاربرد دارد.
2.    نوع استیل آن‌ها برای کاربرد در خطوط فشارقوی
3.    استفاده در خطوط هیدرولیک
4.    برای استفاده در خطوط نفت و گاز
مانیسمان مارکی است که به خاطر اینکه نخستین لوله بدون درز موجود در داخل می‌باشد، بنابراین با همین نام هم در بازار شناخته می‌گردد.
 

تفاوت لوله مانسیمان با لوله‌های صنعتی
لوله مانسیمان، لوله‌های فولادی درزدار و مدل‌های لوله‌های فلزی جهت نصب در وضعیت خاص مثل فشارهای عملیاتی فوق‌العاده بالا ساخته‌شده‌اند. البته دیگر لوله‌های صنعتی مثل لوله پلی‌اتیلن و لوله یو پی‌وی‌سی نیز توانایی نصب در فشار نرمال و زیاد را دارند ولی در بعضی موارد بر اساس صلاحدید مهندسان می‌بایست از مدل خاص و ویژه لوله و اتصالات در دستگاه‌های لوله‌کشی و تأسیسات به‌کاربرده شود. و اینکه این لوله در مکان‌های متفاوت مورداستفاده قرار می‌گیرد. ویژگی‌های خوب کاربرد از مانیسمان در برابر لوله‌های پلیکا و لوله‌های پلی‌اتیلن، از اشکالات و عیوب آن بیشتر می‌باشد.
 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی